30.8 C
София
вторник, 18 юни 2024 г.
Категории:

Тръмп: Кризата около Украйна може да прерасне в Трета световна война

Кризата около Украйна може да прерасне в Трета световна война, заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, говорейки на митинг пред поддръжниците си в град Флоренция (Южна Каролина), което беше излъчено по телевизия Newsmax, на която се позоваха чужди медии.

Няма условия Русия да прекрати погасяването на външните си задължения, освен ако това не бъде предизвикано изкуствено, заяви Кремъл в петък. Тежките санкции ограничават достъпа на Русия до ресурси и обслужване на дълг, което означава, че вече не е невъзможно Москва да спре да плаща на кредиторите си, заяви в неделя Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд.

При положение че централната банка на Русия е откъсната от близо половината от валутните и златните си резерви, очевидно Владимир Путин има проблем и с едни от първите контрамерки бяха прекъснати каналите за теглене от сметките и за износ на чуждестранна валута, а фирмите бяха задължени да продадат на държавата 80% от приходите си, които не са в рубли.

Рейтингови агенции като S&P и Fitch вече понижиха рязко оценката си за задълженията на Русия до нива, на които дефолт (фалит) изглежда неизбежен.

Източник: Дневник

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини