6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Тръмп пледира невинен по 4 обвинения, освободиха го след изслушване

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес пледира невинен пред федерален съд по четири обвинения, според които е участвал в заговор за отмяна на загубените от него президентски избори през 2020г., предаде Ройтерс.

Тръмп не се признава за виновен, че е участвал в многостранна конспирация, за да преобърне волята на избирателите и да остане на власт въпреки загубата.

Тръмп се яви в съда във Вашингтон близо до мястото, където на 6 януари 2021 г. привърженици на президента за първи път нападнаха полицаи и премахнаха бариери на западната морава на Капитолия на САЩ.

Съдията информира Тръмп за максималните присъди по всяко от четирите обвинения: заговор за измама на Съединените щати, заговор за възпрепятстване на официално производство, заговор срещу правата и възпрепятстване или опит за възпрепятстване на официално производство.

Тръмп беше заобиколен от правните си съветници Джон Лауро и Тод Бланш, на които говореше от време на време. Но най-вече бившият президент седеше тихо, със скръстени ръце, докато чакаше да започне краткият процес в съдебна зала, посочва ДПА, цитирана от БТА.

Специалният прокурор Джак Смит, който изготви обвинителния акт от 45 страници, седеше на първия ред от трите пейки, на които бяха настанени репортери, служители и представители на обществеността.

 

Снимка: Ройтерс

Последни новини

- Реклама -