21.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.

Уволниха къртица на Георги Гергов в земеделието

Освободен е от поста си заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев, съобщи информационната служба на Министерския съвет вчера. Премиерът Кирил Петков е подписал заповедта, но до момента няма официално съобщение от земеделското ведомство, а Добрев още фигурира като заместник министър в сайта на ведомството.

„Да не е първи април“, „Най-после“, „Разгеле“ – това са първите коментари под новината във фейсгрупата ЛесоВъди за Гората. Отнемат поредната капия на олигарха Георги Гергов, предположиха пред „Филтър“ запознати с котерийните битки и лобитата в политическата фауна.

Въпреки, че не блести с особена експертиза, Атанас Добрев вече 20 години се задържа в аграрния ресор и винаги е на добра хранилка – първо работи в Държавен фонд „Земеделие“, после съветва председателя на Държавната агенция по горите, за кратко е изпълнителен директор на Национален фонд „Българска гора”. По време на правителството на Пламен Орешарски е парламентарен секретар в Министерството на земеделието и храните, а за месец е и изпълнителен директор на фонд „Земеделие”. От ноември 2014 г. до май 2017 г. по времето на ГЕРБ е заместник шеф на фонда, където отговаря за разпределение на парите за рибарския сектор. През май 2017 г. става заместник-министър на земеделието и запознати твърдят, че е обърнал палачинката и вече е от квотата на патриотите. Добрев се задържа на поста и по времето на двете служебни правителства на Румен Радев и това обяснява защо в сектора го наричат „Вечната Амбър“.

Атанас Добрев е от известно червено потекло – син е на покойния проф. Чавдар Добрев, който от 1994 до 2004 г. е член на Висшия съвет на БСП, бил е и народен представител. Сестрата на досегашния зам.-министър е проф. Ваня Добрева, депутат от БСП в 41-вото и 42-рото Народно събрание, зам.-министър на образованието в правителството на Станишев.

Ваня Добрева е близка до Георги Гергов и до бившия шеф на градската организация на БСП в София Калоян Паргов, който пък е известен като бодигард на ексцентричния Яне Янев от РЗС, по-популярен като Яне Димката.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img