- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
9.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Украинският военен експерт Олег Жданов: Сега вече ние гоним

Избрано

Успешните действия на украинските сили в Запорожска област са принудили окупаторите да пренасочат там част от своите войски и оръжия, за да възпрат атаките на ВСУ, заяви военният експерт Олег Жданов. Той коментира ситуацията на фронта пред телевизия TSN.

„Виждате ли, ако миналата седмица казвахме, че са изтеглили част от силите от Запорожкото направление, и виждаме, че същите танкове Т-62М се появиха в нашия район на Попасна и край Северодонецк, сега те са принудени да върнат там (в Запорожкото направление) част от войските, за да задържат позициите и да не позволят по-нататъшно настъпление на ВСУ по посока на Мелитопол“, подчерта той.

Жданов добави, че врагът е принуден да се прегрупира. Руската федерация не може да прехвърля готови резерви на територията на Украйна. Очаква се войната да бъде все по-позиционна.

„Ние все още не можем да нападаме, защото не сме получили необходимото количество оръжия, а те вече не могат да настъпват, защото резервите им също са на изчерпване. Малко по малко свършват“, заключава експертът.

Кметът на Мелитопол Иван Федоров заяви, че фронтовата линия е напреднала с 10 километра в посока Запорожие.

Днес командирът на подразделението „Азов“ Родион Кудряшов заяви, че украинските въоръжени сили са предприели контраатаки в тази посока.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини