- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Ураганна буря край морето: Има пострадали и много материални щети

Край морето се изви яростна буря. За минути времето се влоши рязко и последвалата градушка нанесе множество материални щети. Има сигнали за пострадали и ранени хора.

Мощна буря удари Бургас. Силни пориви на ураганен вятър, на места достигнали до 100 км/ час, събориха десетки дървета, потрошиха коли, отнесоха покриви.

Отсечката от изхода на Бургас до входа на АМ „Тракия“ е затворена. Градският транспорт е спрян само в участъка на “Мария Луиза” заради паднало дърво на пътното платно. Колите използват обходен маршрут.

Подаден е сигнал и за семейство, блокирано на остров „Света Анастасия“, където отишло на разходка.

Паднали дървета затвориха пътя Сарафово – Бургас, където са блокирани десетки автомобили.

По последна информация от областната администрация най-тежко е положението в Поморие. Наводнени са улици, спряно е електроподаването, а основните пътни артерии са блокирани. Кметът на Поморие е свикал Кризисния щаб.

Двама души са пострадали след като покрив на басейн в хотел се срути върху тях по време на бурята в Поморие. В градът е обявено частично бедствено положение.

Постъпил е сигнал за човек, паднал зад борда на яхта. По случая е сезирана Морска администрация. Силният вятър е завлякъл десетина яхти навътре в морето. Няколко села в района са без ток – Миролюбиво, Изворище, Рибарско селище.

Кола е заседнала, след като два далекопровода са паднали на пътя край с. Лъка посока Бургас.

- Реклама -

Последни новини