- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Урсула фон дер Лайен: Европа да намали отоплението си с 2 градуса

Избрано

Намаляването на температурите за отопление на жилищата в Европа с 2 градуса би позволило да се заменят доставките на газ по газопровода „Северен поток“. Това каза председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен в интервю за испанския вестник elDiario.

През първото тримесечие на тази година вече намалихме доставките на руски газ с 30%“, уточни тя  и допълни, че на последното заседание на Европейския съвет е решено да обмисли цялостна реформа на пазара на електроенергия.

Според нея санкциите на ЕС срещу Русия са ефективни, а държавите-членки на ЕС ще участват във възстановяването на Украйна.

„Статутът на кандидат за присъединяване към ЕС не дава автоматичен достъп до средства“, каза още Фон дер Лайен. „Но отвъд този въпрос за статута на кандидата, ние, приятелите и съюзниците на Украйна, ще възстановим страната, защото съществуването на тази демокрация е в стратегически интерес. Ето защо направихме предложение до ЕК относно управлението на възстановяването на Украйна да се създаде платформа заедно с Украйна, където да се насочат всички тези различни глобални инициативи, които вече бяха предложени, независимо дали от ЕС или от международните финансови институции“, уточни Фон дер Лайен.

„Трябва да направим крачка към гласуване на принципа на квалифицирано мнозинство във външната политика, защото вярвам, че в този бързо променящ се свят гласът на ЕС е необходим за много развития във външната политика“, смята Фон дер Лайен.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини