- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ученикът в Белград, застрелял 9 души, не се разкайвал ни най-малко

Момчето, което уби девет души в училище „Владислав Рибникар“ в Белград, не се разкайва ни най-малко, според източник, запознат със случая, пишат вестниците „Новости“ и „Блиц“.

Той разказа в полицията всичко, какво и как е планирал, казва източникът на вестниците.

Коста К., който извърши убийствата, сам е направил намерените в раницата му коктейли Молотов. Баща му го е водил на стрелбище, упражнявал се е много и очевидно е бил много умел, след като е улучил охранителя от 14 метра, казва източникът.

Коста е съобщил за извършено срещу него насилие в училище по актьорско майсторство преди две години, когато е бил в пети клас.

„Съученик от групата го ударил и му разцепил устната. Реагираха от центъра за социални грижи, болницата в Тиршова написа доклад и родителите бяха извикани на разговор. Това е единственият случай на насилие, регистриран за Коста К.“, съобщава източникът.

В доклада на болницата, в който му е направена психологическа оценка, той е преценен като много умен, възпитан, морално и етично ориентиран и амбициозен, допълва Танюг. Направено е заключението, че е напълно здрав психически.

Проявявал е интерес към астрофизиката, с каквато е искал да се занимава, тренирал е карате и баскетбол.

Източникът на вестниците добавя, че Коста от дълго време е посещавал психолог, предаде БТА.

Според закона той не носи наказателна отговорност, тъй като няма навършени 14 години. Баща му, чиито са пистолетите, е арестуван за 48 часа.

Граждани и деца полагат цветя и палят свещи до училището.

Коста К., ученик в седми клас, уби в училище с пистолети на баща си девет души – осем деца и един охранител, и рани още седем. Той е отведен за разпит в полицейското управление. Той имал списък с деца, които искал да убие.

Посланикът ни в Сърбия съобщи, че няма пострадали българчета при нападението в Белград.

 

Снимка: Ройтерс

 

- Реклама -

Последни новини