- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ученикът с пистолета от Френската гимназия имал разрешително за оръжие (ВИДЕО)

В петък стана ясно, че дванадесетокласник от Френската гимназия е влязъл в час с газов пистолет. След проверка на полицията се оказа, че момчето има разрешително за притежание на оръжие.

Негови съученици публикуваха в социалните мрежи своя позиция. В нея те твърдят, че това не е първият случай, в който момчето влиза въоръжено в час, както и че има проблемно поведение.

Според разказа на младежа, седял зад въоръжения, той влязъл в часа, седнал на чина и започнал да си рови в раницата.

„Обърна се, извади нещо и видях с крайчеца на окото си, че си рови в шапката. Вече беше преместил другото в раницата. Мъгляво ми е, не съм сигурен за момента, когато видях оръжие. Поисках да изляза до тоалетна, защото изпаднах в паника. Същевременно друг съученик вече беше излязъл и ме прикани да дойда с него до ръководството, за да ги информираме“, спомня си той. 

Съучениците споделят, че момчето многократно е давало индикации за лични проблеми и особености в поведението си. „Пречи на работата в час още от миналата година, агресивен е и се държи неадекватно. Този проблем беше неглижиран доста дълго и се чувстваме несигурни в учебната среда. В конкретния час не ни е заплашвал, но ни притесни скришното зареждане на пистолета. Той не знаеше, че ние знаем, докато не дойдоха да го изведат“, разказа очевидка. И допълни, че е чувала, че младежът и друг път е носел ножове и боксове.

Друга негова съученичка твърди, че има информация за лични проблеми на момчето с доста хора. Според младежите в края на декември той е бил отстранен след съвет, но не знаят защо.

Директорът Емилия Богданова споделя, че няма причина за притеснения, защото достъпът до гимназията е ограничен. „Има турникети, децата влизат с карти. Ученикът е отстранен от училище с моя заповед. С него се работи от около година по емоционално нестабилното му поведение.

Нямам отговор от семейството и социалните служби, които съм уведомила. Още от ноември ученикът е с предупреждение за преместване. Това е първият случай, в който е отстранен. Не получихме никакво съдействие от страна на родителите.

Три пъти сме писали до социалните, но и оттам няма никаква реакция. Нямам право да го преместя, защото е в 12 клас. От два дни родителите се опитват да му намерят ново училище, но не успяват. Ако те все пак присъстват на педагогическия съвет, той може да мине на индивидуално обучение“, обясни Богданова.

 

- Реклама -

Последни новини