13.9 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.
Категории:

ФИА се заема с огледалата на Мерцедес

Другите отбори във Формула 1 преглътнаха бързо иновативните въздушни кутии на новия Мерцедес W13, който се появи на тестовете в Бахрейн, но това не може да се каже за спорните стойки на страничните огледала. Утре техническата комисия на ФИА ще заседава по темата дали отборите са успели да реализират идеите, заложени в новите технически правила или са се опитали да открият сивите зони, за да опитат нещо, което да им даде предимство, без обаче то да е напълно забранено или разрешено. И страничните огледала на Мерцедес са отличен пример за това.

Хамилтън: В момента няма как да се борим за победи

Естествено, подозренията са, че стойките на тези странични огледала играят ролята на аеродинамични елементи – нещо, което е забранено. Като това е изрично записано в член 3.2.2 на новите технически правила.

Според мнението на Ферари, в Марцедес са излезли извън рамките на правилата, но оттам обясниха, че са се консултирали с ФИА при разработването им и са получили одобрение за формата и закрепването на стойките и огледалата.

Д-р Марко: Дизайнът на Мерцедес не е толкова впечатляващ

Д-р Марко: Дизайнът на Мерцедес не е толкова впечатляващ

Утре предстои ново обсъждане на страничните огледала на Мерцедес, но според източници от ФИА, малко вероятно е да се стигне до решения, които да се приложат още в Гран При на Бахрейн този уикенд.

 

Източник: sportal

снимка: sportal

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img