9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

ФИА със странно изискване към стриймърите

От Международната автомобилна федерация (ФИА) въведоха странно изискване към всички онлайн стриймъри, които играят основно състезателни игри в симулатори, да носят колани по време на своите излъчвания.

Изискването влиза в сила от днес (1 април), а за неговото спазване ще трябва да следят създателите на отделните платформи (iRacing, rFactor и други). Неспазването на това изискване може да доведе до временна или дори постоянна забрана за стриймване.

Въвеждането на това наглед странно изискване е желанието на ФИА да се постигне по-голяма безопасност по реалните пътища. Тъй като доста голяма част от представителите на младото поколение, а и не само, гледат такива стриймове в свободното си време, те се влияят изключително много от видяното.

Именно поради тази причина от ФИА смятат, че ако младите виждат своите идоли да носят колани постоянно, това ще ги накара и те да правят това, когато седнат зад волана на реална кола в бъдеще. Тази инициатива на ФИА е в унисон с новите правила на Европейския съюз, които имат за цел да намалят негативното интернет влияние върху младите.

Източник: sportal

снимки: sportal

Последни новини

- Реклама -