24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

Фонд „13 века България“ стана хранилка за халтураджии

Бисера Йосифова получи четиригодишен мандат начело на фонд „13 века България“
Правителството превърна Националния дарителски фонд „13 века България“ в хранилка за халтураджии, след като вчера одобри ново ръководство на фонда.
Най-скандално е оставането на служебния министър на културата Велислав Минеков за председател на Управителния съвет. Любопитно е да се каже чие е предложението за промените и Минеков не е ли в конфликт на интереси като министър.

За председател на фонда е избрана изкуствоведката Бисера Йосифова, която ще го управлява следващите 4 години. Тя заема мястото на уважаваната Слава Иванова – бивш директор на Националната галерия, която бе отстранена от поста благодарение на ударите под кръста от страна на покойния вече Светлин Русев и на бившия министър на културата Боил Банов – един от многото случайници на този пост.

Бисера Йосифова е известна като изкуствоведка с някои твърде спорни решения при атрибутирането на произведения на изкуството. Зад гърба си обаче тя има като наследство здравите връзки на баща си. Известният соцапаратчик Веселин Йосифов е част от висшата номенклатура на БКП, която и до днес крепи наследниците му, след като си отиде от този свят през далечната 1990 година.
Проверяваната за корупция от спецпрокуратурата Татяна Дончева е свирила на цигулка и вероятно затова е избрана в управителното тяло на Фонда – една от хранилките за политически неудачници
Любопитно в Управителния съвет на „13 века България“ влизат още Татяна Дончева, Копринка Червенкова, Йордан Гълъбов и Жанета Жикова. Дончева става част от хранилката, защото до шести клас е свирила на цигулка, подигравателно коментират състава на управителното тяло хора от арт гилдията.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини