- Реклама -

- Реклама -

събота, 28 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Фотофиниш реши златото в мъжкия бордъркрос в Пекин

Австриецът Алесандро Хамерле завоюва златния медал в сноубордкроса на Олимпийските игри в Пекин, след като спечели фотофиниша срещу канадеца Елиът Грондин.

Двамата проведоха един страхотен дуел във финалното спускане, в което Грондин направи по-добро потегляне и водеше в първите няколко завоя. В средата на трасето обаче той бе изпреварен от своя съперник и въпреки солидния си опит за контраатака не успя да се върне начело.

Алесандро Хамерле, Елиът Грондин

След последния ролер обаче той се приземи много по-добре и имаше по-висока скорост, но не му достигнаха няколко метра, за да грабне златния медал и трябваше да се задоволи със среброто. Бронзът пък бе за италианеца Омар Висинтин, който се възползва от грешка на втория канадец във финала Жулиан Луфнер и се качи на подиума.

Алесандро Хамерле, Елиът Грондин, Омар Висинтин

За Хамерле, който е трикратен носител на Световната купа в бордъркроса, това е трето участие на Олимпийски игри, като той за първи достигна финала. В Сочи 2014 австриецът отпадна на четвъртфиналите и бе класиран на 17-а позиция, а в Пьончан преди четири години спечели малкия финал и се класира седми (тогава в големия финали участваха шестима състезатели).

 

Източник: sportal

Снимки: Gettyimages

- Реклама -

Последни новини