spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Херо Мустафа размаха пръст: Български политици се ползват от руската пропаганда и манипулация

Избрано

 

Политици в България се възползват от руската пропаганда и манипулация, за да трупат краткосрочни ползи, заяви посланикът на САЩ Херо Мустафа на форум, посветен на войната в дигиталната ера.

„Онова което виждам тук, говорейки като партньор и съюзник на България, са политици, които се възползват от манипулацията, за да постигнат полза в краткосрочен план. Но ефектът е с дългосрочни последици. И има опустошителен ефект върху обществото – подрива доверието, увеличава страха. В тази дигитална информационна война бойното поле се простира до там, докъдето се простира технологичната вселена“, заяви посланикът, цитирана от БНР.

Херо Мустафа заяви също така, че много хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи освен „лъжи и войни“.

И лично съм ставала свидетел на силата, която кара българите и хората от региона да се обединят срещу тази не безпрецедентна заплаха и да помогнат на украинските хора по време на криза. Да показват изключителната си подкрепа към жертвите на този конфликт, да отворят домовете си за бежанците“, добави тя.

Последни новини