35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.

Хладнокръвна жестокост: Деца убиха с кол малко куче във Врачанско

Клип, от който се вижда как деца пребиват с дървен кол малко куче, са изпратили зрители на Нова тв. По етични съображения кадрите не бяха излъчени поради тяхната жестокост. В деянието са замесени три деца между 11 и 15 години.

„Скандализира хладнокръвието, с което се извършва убийство над малко бебе кученце с дървен прът. Това убийство се заснема от други съучастници. Говорим за умисъл – извършва се извън населеното място”, коментира природозащитникът Пламенка Калинкина.

По думите ѝ увереността, с която е осъществено убийството на животното, говори, че подобно престъпление е извършвано и преди. „Тук няма колебание. Убива кучето с настървеност, ярост и увереност”, смята Калинкина.

Заместник-районният прокурор на Враца Емилиян Костов обяви, че има данни за извършителите на престъплението. „В село Попица е проявена жестокост към куче, причинена е смъртта му по особено мъчителен начин”, посочи той.

Прокурорът уточни, че децата, замесени в убийството на кучето, са на възраст около 15 години. „Винаги е поправимо, но трябва да се работи с психолог”, заяви Костов.

Остава въпросът в каква среда живеят тези деца, какви са родителите им. Ако престъплението се докаже, на родителите ще бъдат наложени солени глоби.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини