- Реклама -

- Реклама -

събота, 4 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Христо Иванов: Няма да присъстваме на лидерската среща, отиваме на избори

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов заяви, че няма да отиде на лидерската среща за третия мандат, организирана от „БСП за България“.

Иванов изтъкна, че от формацията не отказват разговор със социалистите, но биха предпочели да проведат среща в двустранен формат. Той допълни, че шансовете БСП да получи подкрепа за мандата от „Демократична България“ не са големи, поради големите различия, които имат двете формации.

„На този етап за такава лидерска среща не виждаме условия ние да си включим. Ако тя (Нинова) има желание да разговоря с нас, ние сме насреща за такъв разговор. Ние не виждаме какво тази обща среща ще произведе. Ако търси нашата подкрепа, ние имаме ясни политически приоритети и по повечето от тях имаме различия с БСП.

Разговорите трябва да се правят във формат, които ще произведе действие и ще произведе резултат. Просто разговори, за да покажем, че си говорим и да се разотидем след това на избори, защото реалността е това, не виждам какво ще донесе.

Ако тя(Нинова) желае, може да проведем среща и в тристранен формат с „Продължаваме промяната“. Не може това Народно събрание да произведе консенсус, който да излъчи правителство. На изпроводяк сега, дето се вика, освен една панихида, не виждам какво точно можем да направим. Отиваме на избори, това е реалността. Ако някой търси нашата подкрепа – насреща сме за разговори“, каза Христо Иванов.

Христо Иванов коментира и решението на „Продължаваме промяната“ да започнат разговори за бъдещи коалиции.

„Осведомени сме, че те са взели мандат за преговори, нашите партии в коалицията също ще проведат своите форуми, на които ще получим мандат и ще водим разговори, които са насочени към това как най- добре да отговорим на въпроса за излъчване на демократично реформаторско амбициозно управление на България в следващия политически цикъл.

„За нас е ясно, че трябва да се търси кооперация и взаимодействие, но е важно и да запазим физиономиите си“, допълни той.

- Реклама -

Последни новини