- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Христо Иванов очерта мрачен сценарий за страната

Избрано

Христо Иванов очерта мрачен сценарий за страната – по думите му ще има едни избори на есен, които ще доведат до още по-трудно и невъзможно съставяне на кабинет. Според него това означава, че пролетта на 2023 г. пак ще гласуваме. Това е прогнозата на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов за бТВ. Последните социологически проучвания, които дават все по-ниски резултати за ДБ, обясняват донякъде песимизма на Иванов.

„Трифонов похарчи една година историческо време на България. „Има такъв народ“ се превърна в деструктивна сила в българския политически живот“, каза той.

„Ние превръщаме изборите в ден на откритите врати за българската политика и влизат все повече случайни хора“, обясни той.

„Този вот на недоверие наистина остава много малко алтернативи. Вместо да инвестираме усилие в трудно изграждане на диалог, тези партии трябва да се променят дълбоко, за да станат възможен партньор“, каза Иванов.

„Страната се тласка към още по-сериозна криза. Това го направиха от новата коалиция „Ориент експрес“, която свали кабинета, без да има план. До такава степен не знаят какво следва, че отказват да застанат едни до други“, каза лидерът на „Демократична България“.

„Тези хора са част от проблема, които се опитват да се върнат на масата и да получат европейска индулгенция“, допълни той.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини