- Реклама -

- Реклама -

събота, 28 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Цар Симеон приел във Врана руския владика, предизвикал протести в София

Симеон Сакскобургготски на среща с волоколамския митрополит Анатолий и руската посланичка Елеонора Митрофанова

„Външният министър“ на руската църква Волоколамският митрополит Антоний се е срещнал вчера със Симеон ІІ Сакскобургготски, съобщи на сайта си руската патриаршия. Според информацията Антоний е бил в България заради честването на 70-годишнината на подворието на руската православна църква у нас.

На срещата присъстваха извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Е.В. Митрофанова, и.д Протойерей Игор Якимчук, заместник-председател на ОВЦС, архимандрит Васиан (Змеев), предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София, и свещеник Александър Ершов, помощник на председателя на ОВЦС, пише още в съобщението.

Вчера участието на Антоний в литургия в руската църква в София предизвика протести пред  нея и се наложи полицията да изведе Митрофанова и гостите през заден вход.

Антоний поздравил предстоятеля на Царския дом в България от името на руския патриарх Кирил, който му благодари за усилията за сближаване на руската и българската църкви. Симеон върнал поздравите, пише още в сайта патриаршия.ру.

Там са публикувани и снимки от срещата, от които личи, че са направени в царската резиденция „Врана“.

Във фейсбук те се споделят с доста неодобрителни коментари.

 

Снимка: патриаршия.ру

- Реклама -

Последни новини