- Реклама -

- Реклама -

3.2 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Цецка Бачкова се кандидатира за председател на ДСБ

Цецка Бачкова се кандидатира за председател на Демократи за силна България. Тя покани на дебат за бъдещето на партията конкурента си за поста  – досегашния лидер Атанас Атанасов. Така претендентите за лидер на формацията стават двама.

Сегашният заместник-председател на ДСБ Цецка Бачкова обяви във ФБ, че ще се кандидатира за председател на партията.

В социалната мрежа тя обяви, че иска ДСБ отново да заеме своето достойно място на политическата карта в страната и Европа и вярва, че може да вдъхнови и ръководи хората, с които ще реализират това.

Бачкова отправи покана към сегашния лидер на партията Атанас Атанасов. Новият претендент за поста поиска двамата да проведат отворен и публичен дебат за бъдещето на ДСБ, ДБ и дясното политическо пространство.

Мандатът на Атанас Атанасов изтече миналата година.

След изборните резултати на коалицията ДБ на последните парламентарни избори, от която ДСБ е част,  Атанасов обяви, че поема политическата отговорност и ще насрочи национална конференция за избор на ново ръководство. Той също поиска втори мандат, а вчера пред БНР заяви:

„Считам, че за този четири години и половина период, който оглавявам партията, смятам, че тя отново влезе в българския парламент, получи парламентарно представителство и, както казва народът, конете не се сменят в брода. А ние в момента сме част от мнозинство, участваме в управлението на страната и сега трябва да се търси стабилност, а не да се разклащат основите“.

Преди два дни другият заместник-председател на ДСБ Радан Кънев съобщи, че се отказва от надпреварата за лидерското място.

Националната конференция, на която ДСБ ще избере нов председател, е насрочена за 12 февруари.

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -