- Реклама -

- Реклама -

2.9 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Циркът продължава: „Доносници“ и „късопишковци“ ехтят от трибуната на парламента

До поредната размяна на реплики от трибуната на Народното събрание, като се изнесе  и в кулоарите, започна днешното заседание. Повод стана идеята народните представители да получават безплатно карти за библиотеки и читалища. Но най-голямо възмущение предизвика предложението на Петър Петров от „Възраждане“ депутатите да имат не само трудов, но и осигурителен стаж.

Двете предложения на „Възраждане“ също успяха да взривят напрежението в пленарната зала и заради нецензурни реплики народните представители бяха разпуснати за 10-минутна почивка за охлаждане на страстите.

Искрен Митев от ПП-ДБ заподозря Петров в конфликт на интереси – той е адвокат и упражнява свободна професия, така искал да си „добави пари към заплатката“.

„Не му стига, че получава голяма заплата, но иска НС да му плаща безплатен достъп до библиотеката, читалнята и до правните системи. Браво! Обяснете защо искате НС да ви плаща още по-голяма заплата“, обърна се той към Петров.

Депутатът от „Възраждане“ пък отговори, че достъп до правните системи щял да им помогне да тълкуват по-добре законовите предложения.

Цончо Ганев от „Възраждане“ с ирония заяви, че „някой от преждеговорящите не прави разлика между Петров и 200 хил. граждани“. Депутатите нямали право да дискриминират хората по полов признак.

И след почивката депутатите продължиха да се занимават с отношенията помежду си, вместо да се концентирират в директната работа по правилника на НС.

„Няма да търпим просташко отношение, което принизява институцията. Няма да търпим подвиквания и опит за натиск“, заяви пък лидерът Костадин Костадинов. И в декларация настоя депутатите да спрат да се заменят с обиди.

Шефът на НС Росен Желязков се закани повече да не позволява „Възраждане“ да наричат „Демократична България“ „Доносническа България“. И настоя Искрен Митев да се извини на Петър Петров, а Цончо Ганев да се извини на Митев. В противен случай щял да им наложи наказание.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -