spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

ЦСКА 1948 представи Стойчо Младенов

Избрано

ЦСКА 1948 официално представи Стойчо Младенов като оперативен директор на клуба. Това се случи на официално събитие на стадион „Царско село“, проведено заедно с изпълнителния директор Добрин Гьонов.

Както е известно, 65-годишният специалист е без работа от април, когато подаде оставка като треньор на ЦСКА.

„Опитваме се да покажем, че това е работещ модел. Никой не е бил гонен и всеки ще бъде посрещнат с отворени обятия. Младенов ще помага на структурно равнище. Знаете на Запад колко хора работят в оперативната част на клуба. Той има огромен опит и ще ни бъде много полезен. Спортно-техническата власт остава при Любо Пенев, заяви Гьонов.

– Ние подобряваме с всеки изминал ден терена в Бистрица и игрищата. Винаги се опитваме да гарантираме добри условия за фенове и гости. Ще видите някои изненади още в неделя.

Търсим да обединим клуб, който да е на фенове и легенди. Нашата цел е да има единен ЦСКА. Обединението трябва да се случи сред хората. От това разделение печелят единствено нашите конкуренти Левски и Лудогорец. Мисля, че в близко бъдеще клубът ще е един.“

Ето и първите думи на Стойчо Младенов:
„Това е първата страница от новия живот на спорта. Приключих кариерата си на треньор, минавам в друга сфера. Тук се работи професионално. Изборът ми беше нормален, тъй като това е клуб, създаден от фенове и легенди на ЦСКА. Нямах други оферти. Влизам в ново развитие от работата си, този път като ръководител. Целта е бъда полезен във всяка една сфера. Заради липсата на опит ще трябва да мине време, за да навляза в работата.

Колкото до реакцията на феновете, дали правя предателство, всеки е в правото си да бъда недоволен. Аз съм достатъчно зрял човек, за да преценя какво трябва да направя в живота си. Съвсем нормално е да отида в клуб, където работят мои приятели и бивши съотборници, легенди на ЦСКА. Особено след като ме прогониха от ЦСКА на „Българска армия“. Къде да отида? В Левски или Лудогорец? Отивам в отбор, който има бъдеще и самото развитие на клуба в последните години го доказва.

През последните три месеца имах възможност да проведа срещи с ръководството на клуба и да се убедя в качеството и амбициите. Говори се, че идвам тук заради пари. Това е най-малката заплата, която най-малко съм получавал в моята кариера. Така че това не е водещото. Наясно съм в какъв клуб влизам. Клуб с големи амбиции и цели. Тези цели са постижими.

Прецедент е да бъдем в един клуб с Любослав Пенев. С него сме силни характери, които се борят да отстояват своите позиции. Намери се нещо, което да ни обедини. Работата ни ще бъде успешна. Това е ЦСКА и бъдещето на клуба.“

Последни новини