- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Шакира може да влезе в затвора

Колумбийската поппевица Шакира ще се яви на 20 ноември пред съда в Барселона по дело за укриване на данъци, съобщи в. El Mundo, позовавайки се на свои източници.

Изпълнителката е обвинена в четири престъпления спрямо данъчните власти в Испания.

Според прокуратурата тя не е представила данъчни декларации за доходите и имуществото си за 2012, 2013 и 2014 г. Периодът съвпада с началото на връзката й с футболиста на „Барса“ Жерар Пике. Отбелязва се, че Шакира също така е изтеглила средства, подлежащи на данъчно облагане в Испания, в офшорни сметки.

Обвинението иска 8 години затвор за певицата и глоба от почти 24 милиона евро заради измама с 14,5 милиона евро, с които тя е ощетила държавната хазна. Прокуратурата настоява, че сценарий за извънсъдебно споразумение засега не се предвижда.

По делото са насрочени 12 съдебни заседания. Над 200 свидетели ще дадат показания като част от изслушването. По-конкретно, прокуратурата ще призове около 30, защитата на Шакира – близо 60, а държавният прокурор предлага 130 свидетели и вещи лица. Съдът призова страните да намалят бройката.

Сред някои от тези свидетели са продуценти, певци и режисьори, които биха обяснили, че певицата е работила извън Испания, когато е започнала връзката си с Пике. Присъствието за свидетелски показания на бившия играч на „Барсeлона“, с когото се разделиха, не се изисква. Някои свидетели, които живеят в чужбина, ще дадат показания чрез видеоконферентна връзка. Адвокатите на Шакира не виждат проблем тя да отиде в съда и изключват възможността певицата да бъде разпитана дистанционно.

Не е изключено звездата да присъства на всички заседания, предвид желанието й да докаже невинността си в този процес, тъй като смята, че е жертва на „медийна кампания“ за очерняне на имиджа й от страна на Министерството на финансите в Испания. Шакира настоява, че винаги е демонстрирала „безупречно поведение като човек и данъкоплатец и пълна готовност за разрешаване на всякакви противоречия от самото начало“.

Неотдавна Шакира каза, че е решила да се премести от Барселона в Маями заради непрестанния тормоз на журналисти и папараци към нея и двамата й синове от Пике.

Източник: segabg.com

- Реклама -

Последни новини