9.7 C
София
неделя, 14 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Шампионът Канада бе елиминиран драматично от турнира по кърлинг

Олимпийският шампион Канада отпадна още в предварителната фаза на турнира по кърлинг за смесени двойки в Пекин, след като ветераните Рейчъл Хоман и Джон Морис отстъпиха със 7:8 на безупречните до момента италианци Стефания Константини и Еймъс Мознър. Те си спечелиха първото място с перфектен баланс 9-0 и следобед ще срещнат Швеция на полуфиналите.

Канада спечели три точки в седмия енд и Италия отговори с две в последния редовен осми, което изпрати мача на допълнителна част. А тя бе особено драматична. Морис изби два камъка на италианците от хауса и Стефания Константини пласира още един, което доведе до решаващ опит на Хоман. Канадката успя да изпрати камък в хауса, но италианският остана застъпил очертанията на центъра и така се наложи измерване. Първото не даде окончателен резултат, но второто показа милиметри преднина за италианците и те продължиха перфектната си серия на Олимпиадата в Пекин.

Така Канада остана с баланс 5-4, какъвто е и този на четвъртия в класирането Швеция. Хоман и Морис обаче отстъпиха с 2:6 на Алмида Де Вал и Оскар Ериксон, които продължават на полуфиналите с победа в директния мач. В първия мач помежду им, италианците надвиха шведите с 12:8.

В другия полуфинал ще се срещнат Норвегия и Великобритания. Скандинавците Кристин Скаслиен и Магнус Недрегьотен се наложиха с 6:5 срещу Швейцария и заеха второто място с баланс 6-3, докато световните шампиони Дженифър Додс и Брус Моът надвиха с 8:4 САЩ и финишираха трети със същия актив.

 

Източник: sportal

Снимки: Gettyimages

Последни новини

- Реклама -