- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Швейцарската хокейна федерация настоява за прекратяване на лицензите на Русия и Беларус

Швейцарската федерация по хокей на лед и още една неназована асоциация са поискали от ръководния орган ИИХФ да отнеме лицензите на Русия и Беларус, както и две домакинства на световни първенства. Причина са военните действия на Русия в Украйна.

„След атаката на Русия срещу Украйна, Швейцарската федерация по хокей на лед и още един член на ИИХФ поискаха от централата да бъдат наложени санкции на Русия и Беларус“, пишат швейцарците на sihf.ch.

„На 24 февруари руското правителство започна война с военно нападение срещу Украйна. Атаката е в противовес с ценностите на олимпийското движение, чиито идеали са мир, разбирателство и солидарност между различните държави и хора. С действията си Русия наруши олимпийския мир, до който се стигна с резолюция на ООН през 2021 година.

„Швейцарската хокейна федерация осъжда действията на Русия. Мислите ни са с всички в Украйна, които са изправени пред жестока ситуация“.

Швейцария настоява за отнемане на домакинствата на Русия на световното първенство за младежи в Омск и Новосибирск, както и това за мъже в Санкт Петербург.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини