- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Шефът на украинското разузнаване: Подготвя се отстраняването на Путин, Русия е в задънена улица

Избрано

„Русия сама се постави в задъдена улица, но тя все още може да излезе от войната и да се спаси от разпадане. За това ще бъде необходимо отстраняването на руския диктатор Владимир Путин от властта.“

Това коментира пред журналистката от УНИАН Наталия Мосейчук ръководителят на Главното управление на разузнаването на Украйна Кирил Буданов.

„Русия в момента не може да спре, защото това само ще ускори нейното разделение и разруха. Русия сама се постави в задънена улица, но все още има реален изход. Трябва да признае, че всичко случило се е грешка, да се върне зад административните граници от 1991 г и да започне някакъв диалог с останалия свят. Но това автоматично означава смяна на властта“, коментира Буданов.

Според него определени подготвителни процеси за отстраняването на Путин от власт вече вървят (в Москва).

 

„Има съперничество, кандидатът не е само един (за приемник на Путин). За някои от тях се процежда информация в медиите, за други – не“, коментира шефът на разузнаването.

Буданов смята, че смяната на властта в Москва може да има положителни последствия за Украйна, но при определени условия.

„Тази смяна ще даде плюс на Украйна при един-единствен случай – ако те приемат тази парадигма за възприемане на света, ако поискат да се променят. Това е първото условие. Второ – ние ясно ще си направим изводите за това, което се е случило през всичките изминали години и ще строим правилно живота си. При всички останали случаи смяната на властта няма да промени нищо“, коментира Буданов.

Смяната на властта в Русия

След началото на руската инвазия в Украйна все по-често започнаха да се появяват прогнози за това, че президентът Владимир Путин може да бъде отстранен от властта или даже убит, обяснява УНИАН.

Експерти предполагат, че режимът на Путин може да се разпадне в резултат на преврат. В частност, Путин може да бъде убеден да слезе от поста, за да бъдат снети поне част от санкциите срещу Русия, обяснява УНИАН.

Според украинската агенция, ако Путин се оттегли, на негово място може да застане премиерът Михаил Мишустин, който като глава на правителството по Конституция може да стане временно изпълняващ длъжността президент.

УНИАН цитира и бившия депутат от Държавната Дума Иля Пономарьов, според когото ако президент стане Мишустин, той ще се опита да прекрати бойните действия в Украйна.

А посланикът на Великобритания в Украина Мелинда Симънс е убедена, че към днешния ден в Руската федерация няма вероятен приемник на Путин, чието управление Би било безопасно за Украйна, заключава УНИАН.

Снимка: РОЙТЕРС

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини