- Реклама -

- Реклама -

неделя, 29 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Шефът на „Напоителни системи“: В Карловско можеше да загинат хора (ВИДЕО)

„Тези 200 литра, които падат при изворите на река Стряма, са едно количество, което наистина, както проверих по докладите на хидрометеоролозите, се случва веднъж на 150-200 години”.

Това заяви Атанас Мулетаров, изпълнителен директор на „Напоителни системи”, в ефира на предаването  „Денят на живо” по NOVA NEWS.

За съжаление ни застигна нас. Ние имаме диги при две села – Слатина и Розино, след това 14 км няма диги. Това са корекции на реката, които са от компетенциите на кмета на населеното място. Следващите две диги са 14 км по-надолу. А големият разлив на вода е точно в тези 14 километра. При това количество вода, което аз видях с очите си, нищо не можеше да се направи. Речното корито е оразмерено за 200 литра вода, а те минават 400. Това е двойно количество. И колкото и да ми беше тъжно и неприятно да наблюдавам гледката, усетих безсилието, което въобще цари”, каза експертът.

„Ако имаше превенция, цялостно изчистване на коритата, щеше да има разлика. Започнахме веднага възстановителните работи. Количеството беше огромно. Имаше момент, в който виждах, че може да загинат хора и действително бях притеснен. Височината на водата беше метър над каналите“, добави той.

Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини