spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

Шишков: Няма опасност да останем без зимно почистване

Избрано

Няма опасност България да остане без зимно почистване на пътища, дори и при засилване на финансовата криза. Това обяви в студиото на „Здравей, България” служебният регионален министър Иван Шишков.

„Старото ръководство на АПИ не си беше направило труда да направи каквото и да било по тази тема”, заяви Шишков. И допълни, че се очакват оферти от фирмите, които биха желали да изпълняват тези дейности.

Той коментира и ремонтите на пътища. „Бяха организирани едни конкурси за текущи ремонти за три години. КЗК веднъж ги отмени и те бяха направени втори път, но отново ще бъдат проверявани. Моите съмнения са, че бившето ръководство на АПИ е искало да постави държавата в положение, в което да няма никакъв друг избор, освен да се удължат за втори път старите договори”, каза Шишков. И изрази увереност, че властта и строителният бранш ще постигнат споразумение за поддръжката на пътищата. Според министъра работата на въпросните фирми зависи изцяло от подхода на държавата и тя трябва да определи точни правила, които да се следват при извършването на основните и текущи ремонти.

Шишков заяви, че служебният кабинет планира да направи анализ, в който предстоящите ремонти на пътища да бъдат разделени на три групи – основни, текущи и такива, за които не е ясно към коя от двете предходни групи принадлежат. Въпросната разбивка ще бъде предоставена на следващото Народно събрание.
„Бях неприятно изненадан от факта, че там, където можеше да се плаща – за „Хемус“ 1, 2 и 3 и други инфраструктурни проекти, всъщност не е плащано. Така, на практика, за седем месеца там нищо не е строено“, каза още регионалният министър.

Той увери, че държавата ще помогне на потърпевшите от пороя в Карлово със средства от Фонда за бедствия и аварии.

Източник: Нова тв

Последни новини