- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Телевизията на БСП спря, вестник „Дума“ става седмичник

Партийната телевизия на БСП – Българска свободна телевизия (БСТВ) спира временно, обявиха от „Позитано 20“.

От червената партия твърдят, че това се налага „поради преместване на студиата и техниката в друга сграда“, а екипът излиза в платен отпуск.

Източници на OFFNews от националния съвет на столетницата обаче са категорични, че това изобщо не е вярно и че техниката отдавна е на адреса на червената централа.

„Телевизията не спира временно, а завинаги. Натрупани са огромни задължения към НАП, към енергото заради неплатен ток, към доставчици и към бившия хладилен завод на Сточна гара, в който доскоро се намираха студиата на БСТВ“, обясни член на широкото ръководство на БСП пред медията ни.

Според него истинската причина за спирането на телевизията на Нинова е, че няма пари. Медията през последните две години е изконсумирала парите от субсидията, които се полагат на червените партийните организации по места. Въпреки това е успяла да натрупа и дългове за много сериозни суми.

Според източниците на OFFNews лидерът на БСП вече просто не се нуждае от партийна телевизия. Столетницата се провали на изборите на 2 април, падна под 9%, а и самата Нинова е наясно, че е с все по-отслабващи позиции сред съпартийците си след поредицата електорални шамари, които отнесе.

По-късно от столетницата изпратиха съобщение, че е „фалшива новина, че БСТВ спира заради натрупани дългове“. Телевизията спирала само временно, докато се премести техниката в партийната централа.

Освен това на „Позитано 20“ активно се обсъжда идеята партийният вестник „Дума“ да бъде преобразуван от всекидневник в седмичник. Идеята и тук е да се спестят разходи.

Източник: offnews.bg

- Реклама -

Последни новини