- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Юлияна Янева спечели европейската титла по борба


Юлияна Янева спечели европейската титла в категория до 68 кг на първенството по борба в Загреб, Хърватия.

На финала тя победи с 10:3 технически точки украинката Ала Белинска. Янева взе и реванш за загубата си от същата съперничка на финала на европейското първенство във Варшава през 2021 година, когато двете се изправиха една срещу друга в битката за златото в по-горната категория до 72 кг.

„Не мога да опиша емоциите, които преминават през мен в момента. Искам да благодаря на целия треньорски щаб и на моя личен треньор, който е неотлъчно до мен от 2019 година. Въпреки че преминахме през много негативи, той продължава да ме подкрепя. Благодаря и на доктора на отбора, който също прави всичко възможно, за да сме на топ ниво. Благодаря на семейството и на приятелите ми, които също са неотлъчно до мен и ме подкрепят“, заяви Юлияна Янева пред БНТ след триумфа ѝ в категория до 68 кг на европейското първенство по борба в Загреб.

Серафим Бързаков каза, че неговата възпитаничка е показала характер по пътя към титлата.

„Юлето си го заслужи този златен медал. Тя мина през много перипетии, включително и няколко операции. Започнахме с подготовката за това първенство през януари. Аз я виждах шампионка, но беше важно в главата си тя да бъде с шампионски дух. Тя се показа и като характер и това за мен беше достатъчно“, сподели гордият треньор.

Той разкри, че следващата голяма цел пред неговата възпитаничка са Летните олимпийски игри в Париж 2024.

- Реклама -

Последни новини