24.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Явор Божанков: Радев правеше лицеви опори в клубовете на Алексей Петров

Президентът Румен Радев откри кампанията за втория си мандат като правеше лицеви опори в клубовете по карате на убития Алексей Петров. Това напомни депутатът от „Продължаваме промяната“ Явор Божанков пред Нова телевизия.

Така Божанков отговори на настояването на Радев да се отговори на въпросите дали Алексей Петров е съставил коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ.

През 2021 г. Радев наистина откри кампанията си като демонстрира 50 лицеви опори на турнира „Карате оупън“ в София. Той бе организиран от федерацията по карате, чийто президент бе Алексей Петров.

„Президентът има два режима на работа. Когато има служебен кабинет е щастлив. Когато няма – държавата ще фалира и всички ще умрем.

Радев има три тези, които лансира. Първата е, че някой посяга на властта. Нека му припомним, че това сега е редовен кабинет, а неговите служебни правителства назначаваха дори редови горски служители. Служебните кабинети на Радев се държаха като мародери“, коментира още Явор Божанков.

Той припомни газовия договор с турската компания „Боташ“ както и заговори за далавери на служебни министри.

„Да си спомним съветника му Копринков и как едни хора като влязат в политиката бедни и на роднините им рязко им потръгва. Докато седи на масата с руския консул Георги Гергов, Радев да има едно наум“, добави депутатът от ПП-ДБ.

„Втората му теза е, че всички са безродници. Според Радев безродник е човек, който заема винаги руската, а не българската и европейска позиция“, добави Божанков.

„На Радев отговор трябва да се даде институционален. Импийчмънт е възможност, но най-вече Народното събрание да преразгледа правата му да кадрува. А ако има руска връзка, НС трябва да преразгледа правомощията“, добави депутатът.

Народните представители дължат извинение за недомислените промени, които дават възможност за конфискация на автомобили, каза още Явор Божанков. Този закон нарушава основен принцип в правото – невинен до доказване на противното, като го интерпретира – виновен до доказване на невиновност. Божанков декларира, че ще настоява да се отложи действието на тези текстове.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини