- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ясен Тодоров: Изглежда, че Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата (ВИДЕО)

Заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров определи мотивите за искането за отстраняването му, внесено от неговия началник и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов, като „неотговарящи на истината“. И допълни, че именно Сарафов е направил опит за преврат в прокуратурата.

Тодоров категорично заяви, че взривът срещу кортежа на обвинител номер 1 е било „атентат, терористичен акт, опит за убийство – категорично взрив, поставен да убива“.

Израелският експерт по антитероризъм не е бил в България заради опита за покушение. Това твърдят от Федерацията на ционистите у нас. По думите им това са спекулации и дори името на експерта е сгрешено. Преди дни от прокуратурата също заявиха, че на местопроизшествието е имало чуждестранен експерт, но той не е бил допуснат от наблюдаващите прокурори и не е взел участие в извършваните действия по разследването.

Тезата потвърди и Ясен Тодоров. По думите му израелският експерт е бил на местопроизшествието, но не е работил по случая, а само е „погледнал”. Той е високопоставен висш офицер от израелски специални служби, уточни Тодоров.

„Пре БТА Сарафов заяви, че едва ли не аз и Гешев сме на страната лошите, а той ще дойде на бял кон и ще оправи прокуратурата, която била затънала в калния политически терен. Аз веднага си зададох въпроса къде е бил г-н Сарафов в последните 10-12 години. Ако той не е бил съгласен с работата на прокуратура, е можело да си подаде оставката“, коментира Тодоров. И допълни, че той самият е реагирал емоционално на тези изявления, което вероятно е подразнило Сарафов и го е накарало да поиска оставката му.

- Реклама -

Последни новини