19.6 C
София
неделя, 8 септември 2024 г.
Категории:

Яхния с пилешки бутчета и нахут

20′
Време за готвене

4
Порции

5
Трудност

Необходими продукти:

  • 4 горни пилешки бутчета
  • 800 г нахут от консерва
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 домат
  • 300 мл пилешки бульон
  • 50 г масло
  • 50 мл олио
  • 1 с.л. червен пипер
  • 4 стръка мащерка
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

  1. Измийте пилешките бутчета и ги подсушете.
  2. Загрейте дълбок тиган на средна висока температура и добавете масло и олио.
  3. Поставете бутчетата в тигана и ги пържете от страната на кожата, докато станат златисти, за около 10 минути.
  4. Извадете бутчетата от тигана и ги оставете настрани.
  5. Добавете нарязания на дребно лук и чесън в същата мазнина и омекнете за няколко минути.
  6. Прибавете обеления и нарязан на кубчета домат към лука и чесъна. Намалете температурата на котлона и покрийте с капак за да станат на сос за около 10 минути.
  7. Прибавете горещ пилешки бульон и пилешкото месо.
  8. Добавете подправките – сол на вкус, черен и червен пипер.
  9. Разбъркайте ястието, покрийте го с капак и го оставете да къкри на котлона за около 20-30 минути, докато месото се сготви напълно и бульонът поизври.
  10. Изцедете нахута от консерва и добавете към ястието.
  11. Разбъркайте ястието и оставете да се готви за още няколко минути.
  12. Поднесете горещото ястие, поръсено с прясна мащерка.

Приятен апетит!

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини