20′
Време за готвене
4
Порции
5
Трудност
Необходими продукти:
- 4 горни пилешки бутчета
- 800 г нахут от консерва
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 домат
- 300 мл пилешки бульон
- 50 г масло
- 50 мл олио
- 1 с.л. червен пипер
- 4 стръка мащерка
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
- Измийте пилешките бутчета и ги подсушете.
- Загрейте дълбок тиган на средна висока температура и добавете масло и олио.
- Поставете бутчетата в тигана и ги пържете от страната на кожата, докато станат златисти, за около 10 минути.
- Извадете бутчетата от тигана и ги оставете настрани.
- Добавете нарязания на дребно лук и чесън в същата мазнина и омекнете за няколко минути.
- Прибавете обеления и нарязан на кубчета домат към лука и чесъна. Намалете температурата на котлона и покрийте с капак за да станат на сос за около 10 минути.
- Прибавете горещ пилешки бульон и пилешкото месо.
- Добавете подправките – сол на вкус, черен и червен пипер.
- Разбъркайте ястието, покрийте го с капак и го оставете да къкри на котлона за около 20-30 минути, докато месото се сготви напълно и бульонът поизври.
- Изцедете нахута от консерва и добавете към ястието.
- Разбъркайте ястието и оставете да се готви за още няколко минути.
- Поднесете горещото ястие, поръсено с прясна мащерка.
Приятен апетит!