19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

107 държави и организации са потвърдили участието си в „срещата за мир“ в Швейцария

Досега 107 държави и организации от всички континенти са потвърдили участието си в Срещата за мир в Украйна, на която ще бъде домакин Швейцария.

Тази конференция има за цел да получи възможно най-широка международна подкрепа за своята мирна формула, каза в понеделник говорител на украинския президент, цитиран от агенция Укринформ.

Общо „107 държави и международни организации са потвърдили участие в срещата на върха за мира“, съобщи Сергей Никифоров, говорител на кабинета на украинското президентство.

Според него Филипините, Сингапур и Източен Тимор са последните страни, които са съобщили на Украйна, че ще бъдат представени „под една или друга форма“ на тази конференция, след като украинският президент Володимир Зеленски се срещна с техните лидери. Украинският президент участва във форума за сигурност „Диалог Шангри-ла“ в Сингапур, където поиска лидерите от Азиатско-тихоокеанския регион да участват в конференцията в Швейцария. Той замина от Сингапур за Филипините, където имаше среща с филипинския президент Фердинанд Маркос младши.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини