- Реклама -

- Реклама -

неделя, 29 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

12 са арестувани в полицейска акция

Полицейска операция срещу престъпността и нарушаване на политическите права на гражданите се провежда в различни райони на страната. До момента са задържани 12 души, съобщи БНР.

8 са задържаните в област Велико Търново. Образувани са 8 бързи производства – основно за притежание на наркотици.

13 са сигналите за изборни престъпления района. Едно е  досъдебното производство, образувано за купуване на гласове, а две са за унищожаване на имущество на политическа партия.

Акцията продължава. Рано тази сутрин специализирана полицейска операция започна и в ромската махала на Благоевград.

Участват 30 служители на областната дирекция на полицията и жандармерия. По сигнал за купуване на гласове са претърсени няколко адреса.

Един мъж е задържан при полицейска акция в община Сунгурларе. Акцията е част от мащабната национална полицейска операция срещу престъпленията свързани с политическите права на гражданите. Извършеният арест е по сигнал за незаконен дърводобив, лихварска дейност и корупционни практики при търгове за дърводобив.

В област Враца също се провежда специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и корпоративния вот.

Акцията, в която участва и жандармерията, започна от Бяла Слатина. Извършват се масирани проверки за нарушаване на избирателните права на гражданите.  В Бяла Слатина вече има образувано досъдебно производство за купуване на гласове. Разследването е срещу неизвестен извършител и е докладвано на прокуратурата.

Специализираната операция ще продължи до края на изборния ден в неделя.

Снимка: Стоп кадър бТВ

- Реклама -

Последни новини