3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

120 трактора влязоха в Пловдив на протест

Протестиращите фермери от Пловдивска област се отказаха да затварят АМ „Тракия” в района, но трактори и тежка техника влязоха в Пловдив.

Колоната от 120 трактора премина покрай сградата на Пловдивския панаир. Целта беше да стигне до ДФ „Земеделие”. Протестното шествие промени графика на градския транспорт. Автобусите бяха пренасочени по обходни маршрути.

Над 20 организации протестират пред Министерството на земеделието

По-рано земеделците блокираха главния път Карлово-Пловдив. При кръговото кръстовище на село Труд бяха запалени бали със слама. Беше изсипано и прясно мляко като символ на унищожението на българското земеделие.

Сред протестиращите са зърнопроизводители, животновъди, зеленчукопроизводители, пчелари. Те твърдят, че исканията им не са политически. Настояват за законодателни промени, подпомагане на сектора и ясни критерии при разпределяне на средствата.

Земеделският министър Кирил Вътев към протестиращите: Изплатили сме всичко, което трябва

„Тези трактори може да са скъпи, но са взети на кредит, а не с европейски средства. В момента работим на загуба, не можем да си плащаме кредитите и скоро банките ще вземат машините”, каза зърнопроизводителят Петко Черкезов.

Последни новини

- Реклама -