- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

1300 украинци напускат България за един ден

Избрано

1300 украински граждани са влезли в Румъния от територията на България само за един ден на 31 май, съобщи румънската PRO tv в материал, озаглавен „Българите изгониха украинските бежанци от морските хотели“. Данните, цитирани от телевизионния канал, са получени от Граничната полиция на Румъния.

За последните 24 часа митницата при Дуранкулак и Вама Веке е била атакувана от колони с украински бежанци, а във вторник в Констанца са пристигнали 50 автобуса с украинци от България.

Румънските медии описват като скандален случая с изявлението на българския вицепремиер Калина Константинова, като цитират думите й, че всички, които са настанени досега в хотели и нямат къде да отидат, ще бъдат настанени в буферни центрове в Сарафово и Елхово, а на лента под изявлението на вицепремиера и кадрите с напускащи автобуси е изписано: Изгонени от българското крайбрежие.

Въпреки големия поток към Румъния от префектурата в Констанца съобщават, че до този момент няма постъпили молби за настаняване на украинци, евакуирани от българските хотели.

Граничните власти в Румъния забелязват успоредно с големия брой пристигащи от България и засилен изходящ трафик в Исакча, където за денонощие са минали 1200 украински граждани, които се прибират в родината си. Част от напускащите България пътуват с наети автобуси с украински номера и вероятно крайната им дестинация е Украйна.

 

Снимка: Стоп кадър от PRO tv

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини