spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

Ден на траур в Бургас

Избрано

Ден на траур в Бургаска област след тежката катастрофа от вчера, при която загинаха двама полицаи. В патрулния им автомобил се вряза автобус с мигранти от Сирия.

Сред пътниците е имало жени и деца, нито един от тях не е пострадал. Арестувани са петима души – трима сирийци и двама българи.

Шофьорът на автобуса избяга от мястото на инцидента, по-късно беше задържан в Първомай. Сред заловените е и 15-годишният Омар, който по документи е сирийски гражданин.

Той е бил настанен в Центъра за бежанци в Харманли, но често го е напускал. Автобусът, с който са превозвани мигрантите, е бракуван, в лошо техническо състояние и без право да се движи по пътищата на страната.

Бил е с фалшиви нидерландски регистрационни номера. Дерегистриран е в КАТ-Кърджали преди няколко години. Преди това е бил използван от местна транспортна фирма за междуградски превози.

„Днешният ден е много трудно да се говори, нека бъдем по-смирени, нека се поклоним и да почетем паметта на тези достойни българи“, заяви в „Денят започва“ Мария Нейкова, областен управител на Бургас.

От 13 часа ще бъде поклонението на двамата полицаи, от 17 часа се организира бдение, с което да бъде почетена паметта на двамата герои.

Предлага се на мястото на трагедията да се издигне Паметник на героизма.

Последни новини