20.1 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

24 хиляди кучета участват в най-голямото шоу в света (Видео)

24 хиляди кучета бяха заведени в Бирмингам за най-голямото шоу за четирикраките любимци в света. То се провежда всяка година и включва състезания, демонстрации и голям пазар. Шоуто продължава 4 дни, като повече от 200 породи кучета ще показват способностите си по трасето. Има забавни състезания, като това за най-послушно куче.

Кулминацията на изложбата, организирана от „Кенъл клуб“, ще бъде в неделя с избирането на най-красивото расово куче. Участват повече от 18 000 кучета.

През миналата година състезанието за най-красиво куче беше спечелено от лагото романьоло, пристигнало за събитието от Хърватия.

Шоуто в Бирмингам е изключително популярно. Първото му издание е било в далечната 1891 година. Това го прави по-старо от модерните Олимпийски игри. Кучетата участват в надпревара в различни категории. Събитието носи името на своя основател – Чарлз Крафт. Всяка година изложбата привлича около 150 000 посетители от цял свят.

Състезанието по красота се излъчва директно по обществената телевизия „Ченъл 4“.
Винаги съм мечтал да дойда на „Крафтс“, сподели пред АФП Яник Обарар от Берн, пристигнал с кучето си Аурора, порода вълчи шпиц. „Кучето ми се държи много мило с деца и исках да го покажа на всички.“

Киноложката изложба представлява и значимо търговско събитие – има много щандове с лакомства и аксесоари за кучета.

Последни новини

- Реклама -