- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

30 дни арест за нападателя на Християн Пендиков

Съдът в Охрид определи мярка за неотклонение от 30 дни за 24-годишния Илия Спасески, който бе заподозрян за нанасяне на тежка телесна повреда на българина Християн Пендиков.

Решението е взето по искане на компетентния прокурор, който е внесъл предложение за определяне на мярката. Все още се водят процесуални действия за другите двама, присъствали на инцидента.

Делегацията на Европейската комисия в Скопие поиска от властите да разследват случая. София реагира остро на нападението и поиска от Скопие решителни мерки за борба с омразата в Северна Македония срещу България.

Илия Спасески, който нанесе в гръб поредица от жестоки удари на Пендиков, е професионален състезател по жиу-жицу. Той е член на клуб по карате в Охрид. Спасески участва в професионални състезания и е носител на множество награди от тях.

От ударите Пендиков получи наранявания в областта на прешлените, ребрата и челюстта. Той също така е с тежки наранявания по главата.

Пендиков, който е секретар на българския клуб „Цар Борис III“ в Охрид, бе транспортиран с българския правителствен самолет „Фалкон“ за лечение във Военномедицинска академия в София. Намира се в реанимацията на ВМА в София и ще бъде опериран в понеделник.

Три дни преди да бъде пребит, Християн е заплашван, за което подава жалба в полицията.

- Реклама -

Последни новини