- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
21.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

4 са жертвите на бедствието в Царево – откриха тялото на дъщерята на съдия Москова

Откриха тялото и на четвъртия издирван след потопа в Царево. Това е дъщерята на загиналата съдия Мария Москова – д-р Даниела Йорданова.

Информацията бе потвърдена пред БНТ от кмета на общината Георги Лапчев.

Вчера съдия Мария Москова и дъщеря ѝ са били завлечени заедно с колата си от приливна вълна. Съдия Москова бе открита по-рано днес, а издирването на младата жена продължи през целия ден.

Жертвите на наводненията по Южното Черноморие вече са четири, след като вчера бяха открити телата и на двама мъже.

Полицията в Бургас прекратява издирвателните действия в наводнените райони в Царево, след като тялото на издирваната млада жена бе открито.

Стана ясно, че в автомобила на загиналите съдия Мария Москова и дъщеря ѝ е имало мъж, който е работил в къщата на семейството. Той също не е оцелял. Четвъртата жертва е пешеходец, който се опитал се да мине през моста, но също е бил завлечен.

Няма повече сигнали за други изчезнали хора.

Директорът на полицията заяви, че всеки момент ще бъде отворен обходният път към Синеморец. ДВижението оттам бе блокирано днес, след като рухна мостът при къмпинг Нестинарка. Остава затворен главният път между Царево и Ахтопол, служители на МВР насочват гражданите по обходните маршрути.

Започна извозването на туристите от наводнените места за настаняване в къмпинг „Нестинарка“ край Царево.

Пред един от големите хипермаркети в града над 200 души очакваха организирани автобуси. Част от туристите казаха, че трябва да бъдат транспортирани до к.к. „Слънчев бряг“, където ще бъдат настанени в различни хотели.

От к-г „Нестинарка“ до град Царево хората са стигнали пеша, тъй като единствената алтернативна отсечка беше затворена, заради компрометирано мостово съоръжение. Към момента движението се осъществява през обходен маршрут.

Източник: БНТ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини