- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
10.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

От Министерство на отбраната излиза важен доклад

Анализ на състоянието и подготовката на въоръжените сили през 2022 г. ще представи утре началникът на отбраната Емил Ефтимов. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

След представянето на анализа, ще бъде открита годишната конференция на началника на отбраната на тема: „Предизвикателствата на текущата среда за сигурност и процесите в НАТО към готовността и развитието на способности на Въоръжените сили“.

„Ние, като Алианс, следва да продължим да усилваме своя възпиращ и отбранителен потенциал в отговор на сегашните и бъдещи заплахи, а не да оставаме обвързани с концепциите от миналото“, заяви Стоянов на редовната среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО, която се проведе по-рано този месец.

Във форума ще участва служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, висшият команден състав на българската армия, генерали и офицери от видовете въоръжени сили, директори на дирекции в Щаба на отбраната и Министерството на отбраната, началници и командири на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната. Поканен е да присъства президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

 

- Реклама -

Последни новини