- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

82 медала за България от началото на сезон 2022 в художествената гимнастика

Избрано

Българските състезателки по художествена гимнастика са спечелили общо 82 медала ( 35 златни, 27 сребърни и 20 бронзови) за страната ни от началото на сезон 2022.
Статистиката е за броя спечелени медали от девойките и жените ни от националните отбори от Световни купи, Гран При и Международни турнири, т.е. от международните календари на Международната и на Европейската федерации по гимнастика.
Националният отбор – индивидуално (девойки), воден от Райна Тошева и Габриела Грошева в състав: Елвира Краснобаева, Дара Стоянова и Дара Малинова са спечелили от международни състезания – 15 медала (7 златни, 3 сребърни и 5 бронзови).
При жените в индивидуалната надпревара броят на отличията за пролетния дял от сезона е 57 медала. Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева, Магдалина Миневска, Татяна Воложанина, Лъчезара Пекова и Радина Томова са донесли  на България: 24 златни, 20 сребърни и 13 бронзови медала.
Ансамбъл-жени в състав: София Иванова, Женина Трашлиева, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Вая Драганова, Маргарита Василева, Елена Георгиева, Биляна Везирска и Петя Борисова, водени от Весела Димитрова, само за четири състезания, е извоювал 10 отличия от тях 4 златни, 4 сребърни и 2 бронзови.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини