20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

92-годишният Рупърт Мърдок вдига сватба с рускиня

Мърдок с новата си избраница Елена Жукова

92-годишният Мърдок, бивш изпълнителен директор на медийните компании „Фокс корп“ и „Нюз корп“, се сгоди, съобщи в. „Ню Йорк таймс“.

Американският вестник цитира изявление на канцеларията на Мърдок, че медийният магнат планира да се ожени за 67-годишната си приятелка рускинята Елена Жукова, пенсиониран молекулярен биолог, с която започнал да се среща миналото лято.

Медийният магнат често влиза в светските хроники със своите сватби и разводи. През лятото на 2022 година той и актрисата Джери Хол се разведоха. Разводът е бил четвърти за Мърдок. За 65-годишната тогава Джери Хол той е втори – преди това тя беше омъжена за фронтмена на Rolling Stones Мик Джагър.

Рупърт Мърдок и Джери Хол на сватбената си церемония през 2016 година

Рупърт Мърдок, чиято империя News Corporation контролира големи медии, включително Fox News и Wall Street Journal в САЩ и The Sun и The Times в Обединеното кралство, беше се заклел, че ще посвещава повече време на новата си съпруга. По време на брака си милиардерът обяви в Twitter, че е „най-щастливият човек в света“ и ще спре да публикува в платформата.

Бившият модел и актриса Джери Хол има четири деца от Мик Джагър. Двамата се ожениха на индуистка сватбена церемония в Бали, Индонезия, през 1990 г. Бракът бе анулиран десет години по-късно от Върховния съд на Лондон.

Рупърт Мърдок бе женен за австралийската стюардеса Патриша Букър (от 1956 до 1967 г.); за журналистката от шотландски произход Анна Ман (от 1967 до 1999 г.) и за родената в Китай Уенди Дън – предприемач, инвеститор и продуцент (от 1999 до 2014 г.)

 

Последни новини

- Реклама -