16.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Вижте как Стефан Димитров е командвал МВР (ОБНОВЕНА)

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров разкри каква е била ролята на Стефан Димитров в МВР. 

Петър Тодоров, който се яви пред парламентарната комисия по казуса с аферата „Митници“, разясни, че заподозреният заедно с Петя Банкова Стефан Димитров „има същата роля в МВР, както Мартин Божанов – Нотариуса в съдебната власт“.

Думите на Тодоров потвърждават казаното от редица свидетели, че баща и син Димитрови са имали близки отношения с различни лица от структурите на МВР.

Бойко Рашков се е срещал поне 10 пъти с обявените за контрабандисти

„Въпросното лице Стефан Димитров съм го виждал многократно да влиза в сградата на МВР. Спираше на уличка, която е забранена. В някои случай съм виждал да влиза през транспортния вход, посрещан от шофьора на г-н Рашков. Не го познавам това лице. Разбрах за имената му от снимка и информация в сайтовете. Не знам по какъв повод е влизал при г-н Рашков, коментира Тодоров.

Арестуват Асен Василев и Бойко Рашков?

„Много често бяха в ГД „Национална полиция“ при директора Венцислав Кирчев. Знам, че и често е ходил при Тенчо Тенев. Дори съм чувал коментари за този със затъмнените стъкла“, допълни бившият главен секретар.

Припомняме, че въпросният Тенчо Тенев заяви в интервю по Нова телевизия: „Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан Димитров и Марин Димитров. Ходил съм на гости при Рашков, Стефан Димитров не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ…преди това никога“.

Петър Тодоров обясни, че: „Въпросното лице Стефан Димитров е било на един семинар на КАТ-СДВР в „Кенана“, въпросното лице е присъствал на масата, нещо като Нотариуса в Боровец. Там е бил и Тенчо като организатор на банкета“.

Депутатите изслушаха и бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Той обясни, че е контактувал с Марин и Стефан Димитрови преди да започне разработката на ДАНС срещу тях и тогава не е знаел и не е имало от къде да знае, че те се занимават с контрабанда.

Двамата са подали при него сигнал за корупция срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов и това е бил повода за запознанството им. След това са подали сигнал как е притискан свидетел по разследването срещу Найденов докато свидетеля оттегли показанията си. Честите посещения на Стефан Димитров в кабинета на вътрешния министър Рашков обясни и с това, че Димитров е подавал информация за купувачите на гласове в Хасковско.

След изложението си Бойко Рашков отказа да отговаря на въпроси на депутатите от комисията и напусна заседанието.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img