5.6 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Агенциите откриха още една редактирана снимка от Кейт Мидълтън

Кралица Елизабет Втора с правнуците си

Втора кралска снимка, предоставена на медиите от двореца Кенсингтън, офиса на принц Уилям и съпругата му Кейт, е дигитално променена на осем места, съобщи Ройтерс след анализ на снимката от фоторедакторите на новинарската агенция.

Снимката, публикувана през април миналата година по случай 97-ия рожден ден на покойната кралица, показва Елизабет Втора, заобиколена от някои от своите внуци и правнуци, пише БТА.

Снимката е направена от 42-годишната Кейт в шотландската кралска резиденция – замъка Балморал, през лятото на предходната година, съобщиха тогава от двореца Кенсингтън.

Във вторник фотоагенцията Гети имиджис също съобщи на своите клиенти, че снимката от Балморал е била „цифрово подобрена от източника“, без да дава повече подробности.

Макар че по това време Гети имиджис, Ройтерс и други новинарски организации не са забелязали някакви проблеми със снимките, прегледът на кадъра от фоторедакторите на Ройтерс е установил, че има осем места, където снимката е била явно променена чрез цифрово клониране. Проверката е извършена след новината, че подадената от двореца Кенсингтън снимка на Кейт с трите ѝ деца от деня на майката (в Англия той се чества на 10 март“) е допълнително редактирана. Новинарските агенции изглежда сега преглеждат стари кадри, предоставени от двореца Кенсингтън, за автентичност.

Цифровото клониране включва копиране на пиксели с цел преместване или маскиране на обекти или области в снимката. Това е често използван похват – обикновено с цел подобряване на визията на снимката, заличаване на грозни участъци и пр.

Дворецът Кенсингтън засега не коментира снимката.

Как една снимка може да предизвика държавен скандал? Може, когато снимката е на Кейт Мидилтън, заобиколена от трите си деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Тя беше публикувана по повод Деня на майката, но вместо да успокои страстите след операцията на принцесата, предизвика буря от теории на конспирации, защото информационните агенциите откриха, че снимката е манипулирана.

Това всъщност трябваше да е първата снимка на Кейт след коремната операция, която претърпя през януари, а необичайно дългото ѝ възстановяване предизвика истинска истерия около нейното здраве. В понеделник с лично съобщение принцеса Катрин лично се извини за „объркването“. В изявлението си тя казва, че като много фотографи аматьори понякога експериментира с редактирането.

 

Екранна снимка: агенция Ройтерс

Последни новини

- Реклама -