- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Акад. Денков към учениците: Вярвайте в себе си, вярвайте в учителите!

Вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си, каза премиерът акад. Николай Денков на първия учебен ден в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София, където участва в тържественото откриване на новата учебна година.

„15 септември и 24 май са двата дни, които отличават България в целия свят с това, че казват образованието, науката, културата – това е същността на България. Няма друга държава в света, която да ги празнува по този начин“, отбеляза министър- председателят в словото си пред учениците, учителите и родителите в гинмазията, която самият той е завършил през 1980 г.

„На 15 септември бяхме заедно с нашите приятели, съучениците, с нашите любими учители и нашите преподаватели от Софийския университет, които влизаха заедно с нас в класните стаи и с които знаехме, че това, което ще научим ще ни направи най-добрите в професията не само в България, а в целия свят“, посочи Николай Денков.

Още тогава, през 1980 година, когато завършвах, си казах: „Ако успея в живота, ще се върна обратно в това училище, ще се върна обратно в Софийския университет и ще кажа „Благодаря“, на училището, на университета, на преподавателите, които ни направиха хора. Затова казвам и на вас – вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си, защото те са ви научили на най-важното нещо. През целия живот, всеки ден, вие ще трябва да учите нови неща, но те ще ви направят успешни“, заяви премиерът.

Той се обърна и към учителите, като каза, че не само Министерството на образованието, но и родителите, и цялото общество знае, че от тях зависи не само какво ще бъде бъдещето на децата ни, но и бъдещето на България. Вярваме във вас, очакваме от вас много, но и ще ви дадем от каквото имате нужда, каза той.

На добър час на всички, пожела премиерът Николай Денков.

Източник: БТА

- Реклама -

Последни новини