31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.
Категории:

Ако ДПС не се бяха разцепили, правителството можеше да мине

Според журналистката от БНР Силвия Великова правителството, предложено от ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков, е щяло да бъде прието, ако групата на ДПС беше гласувала единодушно.

„Ако ДПС не се бяха разцепили по време на гласуването, правителството можеше да мине. Кворумът беше такъв, че имаше достатъчно гласове от ГЕРБ-СДС и ДПС, за да мине. При всички положения новината, не на седмицата, а на последните години е, че в ДПС има живот”, заяви Великова пред Нова тв. Тя обърна внимание на предстоящото решение на Конституционния съд, което би определило следващото служебно правителство.

„Рано е да говорим за разцепление на ДПС. Докато не чуя какво казва Ахмед Доган в обръщението си, което обикновено идва в петък вечер към 17 ч. Ако се случи нещо в събота и неделя, ще дойде писмото в понеделник. Но ми се струва, че е нещо, което ще бъде покрито“, заяви пиар експертът Диана Дамянова.

„В последните дни се оказа, че в ДПС има повече демокрация, отколкото в представящите се за демократични сили”, обясни Дамянова.

Пиар експертът отбеляза, че преди шест месеца, когато Доган обяви двамата нови съпредседатели на партията, той не е одобрявал корпоративната структура. „Оказа се, че Пеевски, противно на Доган, започна да изпълнява именно това – да чисти олигархията. Само че кой е Пеевски? Има ли той моралния статут да бъде чистач? Пеевски бие по олигархията в ДПС, която е натрупала пари на гърба на хората”.

Според Дамянова се намираме в политическа ситуация, в която всички партии са в изолация и най-вероятно ще има нови избори.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини