31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Актрисата Джина Роуландс е в пълна деменция

Известната актриса и носител на почетна награда „Оскар“ Джина Роуландс страда от болестта на Алцхаймер, разкри синът й  – известният режисьор Ник Касаветис в интервю за „Ентъртейнмънт уикли“.

Роуландс страда от заболяването от пет години. Във филма „Тетрадката“ на Касаветис от 2004 г. актрисата изпълнява ролята на възрастната Али – главната героиня, която страда от деменция. Прекарахме доста време, разговаряйки за Алцхаймер, искахме да бъде автентична в този образ, и сега, през последните пет години, тя страда от Алцхаймер, каза Касаветис в интервюто. „Тя е в пълна деменция. Толкова е лудо – преживяхме го, тя го изигра и сега ни се стовари“, каза режисьорът.

Представител на Роуландс потвърди, че Касаветис „говори от името на семейството“.

Роуландс, която получи почетна награда „Оскар“ през 2005 г., работи в десет филма със съпруга си Джон Касаветис. Номинирана е за „Оскар“ за ролите си в два от тях. Спечелила е четири награди „Еми“. Майката на Роуландс, актрисата Лейди Роуландс, също е страдала от Алцхаймер. Докато снима „Тетрадката“, Джина Роуландс казва, че е представяла майка си. „Преминах през това с майка си и ако Ник не беше режисьор, не смятам, че щях да се наема да играя – толкова е тежко. Беше тежък, но чудесен филм“, каза актрисата пред списание „О“ през 2004 г.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини