- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
21.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Албанският премиер Еди Рама: България може да нападне Скопие

България можела да нападне Северна Македония, скандално се изпусна по време на Стратегическия форум в Блед премиерът на Албания Еди Рама в опит да се направи на умен, обяснявайки ситуацията на Балканите и възможното присъединяване на страната си към Европейския съюз.

Това не е първата изцепка на Еди Рама спрямо нашата страна. Паметливи припомнят, че през 2022 година по време на съвместна пресконференция с македонския премиер Димитър Ковачевски министър председателят на Албания нарече България „позор“ заради ветото, наложено от София за преговорите за присъединяване на Северна Македония и Албания. Впоследствие от нашето външно министерство дадоха да се разбере, че страната ни смята, че Албания и Северна Македония се движат на различни скорости към ЕС и трябва да не бъдат обвързвани в пакет.

Поредното жлъчно подхвърляне този път бе опаковано с други подобни примери, които звучат налудничаво, меко казано.“България спокойно може да нападне Северна Македония, Хърватия – Сърбия, Сърбия може да нападне Косово, Босна и Херцеговина може да нападне себе си“, заяви Еди Рама, според когото до 2030 година страната му няма да бъде приета в ЕС. „Гледайки към конфликта в Украйна и ускорения ѝ път към ЕС по негова вина, се питам: кой кого би трябвало да атакува в този панел, за да влезе по-бързо в ЕС, както Украйна? (…) Ние, Албания, можем да помолим гърците да ни нападнат и те ще го направят с удоволствие. Черна гора може просто да се излежава на плажа. И така, вече ще сме готови да влезем заедно с Украйна“, добави Рама, цитиран от БГНЕС.

 

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини