14.1 C
София
вторник, 21 май 2024 г.

Аматьорски клуб спъна вписването на Гонзо като президент на БФС


Аматьорският клуб „Скравена“ е завел иск Георги Иванов да не бъде вписван като президент на БФС. Отборът се състезава в най-ниското аматьорско ниво във футбола ни – четвърта дивизия, като в момента е на 8-о, последно място в Западна подгрупа на Областна група „София“ 

В иска се посочва, че молителят като член на сдружението, счита за незаконосъобразни и противоречащи на Устава промени, извършени по време на конгреса. Жалбоподателят настоява за отмяна на всички решения, взети на извънредния конгрес, включително и избора на Георги Иванов за президент.

Заради тази жалба Софийският градски съд е излязъл с определение, че спира регистърното производство до приключване производството по исковата молба на „Скравена“. Определението може да се обжалва от БФС пред Софийски апелативен съд в 7-дневен срок, уточнява „Спортал“.

От юридическия отдел на БФС бяха подготвяли документите си близо 3 седмици преди да ги предадат в ТР миналия петък и очакваха те да бъдат приети безпроблемно, най-късно до утре. Сега обаче, след подадената днес жалба, вписването на Георги Иванов като представляващ БФС пред ТР се отлага. Като такъв продължава да фигурира Михаил Касабов, който бе и.д. президент на футболния съюз до конгреса. Съответно в момента се блокира и вписването на новия Изпълком на БФС.

Нововъзникналата ситуация беше коментирана от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов. Пред БНТ той заяви: „Потвърждавам, че има подадена жалба от ФК „Скравена“ и че от съда са спрели вписването на Георги Иванов в Търговския регистър. Това звучи най-малкото неприятно, защото цяла футболна България, а и останалата част, която се интересува, видя как беше проведен конгресът. В Търговския регистър е внесен подписан протокол и от седмината адвокати, включително тези, които участваха в секретариата на конгреса. В този протокол са отразени всички техни бележки и няма никакви възражения. Учудващо е, че ФК „Скравена“ е намерил някакви основания да обжалва. За мен това не им прави чест. Оттук нататък законът казва първа инстанция, втора инстанция, трета инстанция. Това е процедурата.“

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img