- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ананиев с подробности за електронното връчване на фишове


За да има превенция, трябва да можеш да бъдеш глобен. Имаме голям проблем с връчването на глобите. Те са задължителни, но трябва да ти връчат глобата или акта, за да започне да тече срокът за обжалване и възможността. Ако го платиш за срок от две седмици, има намаляване на размера на глобата.

Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната”-„Демократична България” Настимир Ананиев по Нова телевизия.

„Най-добрият подход е електронно връчване. Върви се в посока връчване по имейл”, категоричен е той.

Той обясни, че се подкрепя и идеята при проверка на пътя да се връчват глоби и актове не само на шофьорите, но и на техните спътници. „Фокусът е и да ударим хората, които карат без книжки”.

Друга идея – ако мине шофьор на червен светофар, да получава СМС веднага, че е глобен.

„Преди седмица имаше среща в МС, свързана със справянето с пътния травматизъм. Правят се четири нови лаборатории за тестовете за алкохол и наркотици на водачите, като идеята е за седмица да излизат резултатите. В момента има и хора, които несправедливо страдат от наркотици и техните аналози – тези, които взимат определени лекарства, или са употребили наркотици преди 2-3 седмици”, обясни още Ананиев.

„Искаме да има норма за наркотиците, както има и за алкохола. Има 9 или 10 държави в Европа, чийто пример да въведем – прагове, които определят дали си под влияние на наркотици”, добави той.

 

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини